• PT Online
  • | Ditt nästa steg i träningen!

4 tips inför träning med en PT

Klarade uppgifter på ptonline

1. Sätt upp mål!

Det är väldigt viktigt att du har ett mål när du börjar med din träning. Skriv ner det och häng upp det vid sängen/på kylskåpet eller vad det än kan vara. Dela sedan upp målet i mindre delmål. På så vis kommer du att hålla motivationen uppe och varje vecka har du något att sträva efter!

2. Gå inte från 0-100

Som ny inom träning är det lätt att man vill göra stora förändringar i sitt liv. Man ville börja äta hälsosamt och man vill träna 7 dagar i veckan. Det är bättre att börja trappa upp det succesivt. Börja med att träna 2-3 gånger första veckan. Fungerar det bra kan man trappa upp det till 3-4 gånger osv.

3. Boka in din träning som om det vore ett möte

Med det menar jag att det är lätt att saker och ting kommer i vägen ifall man inte planerar in sin träning. Eller att det prioriteras bort. Därför bör du boka in din träning som om det vore ett viktigt möte. Du hoppar väl aldrig över ett viktigt möte? På detta sätt kommer du att ta dig tid och gå iväg och träna!

4. Våga ta hjälp

Många har tränat tidigare. Vissa har tränat lite och andra mer. Vissa har till och med tränat på elit nivå. Det betyder ändå inte att man har full koll på hur man ska gå tillväga för att nå sitt mål. Har du svårt att nå ditt mål eller osäker så var inte rädd för att ta hjälp av en PT eller kostrådgivare som är expert inom området.

18 Oct 2017