• PT Online
  • | Ditt nästa steg i träningen!

Bästa tipsen för att börja träna!

Kvinna gör sid redo för att träna

Har du svårt att komma igång med träningen och att hålla dig till din plan under en längre tid? I det här inlägget får du de bästa tipsen för dig som vill hålla dig hälsosam och stark året ut!

1. Sätt upp ett konkret mål

Att du redan vid start har tagit beslutet om att aldrig ge upp kommer definitivt öka chansen till att nå ditt mål. Det kommer komma perioder under din diet eller träning som kommer vilja få dig att ge upp och lägga av. Se ditt mål framför dig hela tiden, titta längre fram och fatta beslutet om att du ska nå ditt mål, vad det än krävs.

2. Välj rätt träningsform

Idag finns det otroligt mycket träningsformer att välja mellan. Om du inte har lust att trängas på ett gym eller springa ute i löparspåret. Det finns massor av annat som kanske passar just dig? Våga testa och prova dig fram till en träningsform som kan bli till en naturlig del av din vardag.

3. Handla nya träningskläder

Att ha snygga och bekväma träningskläder kan öka motivationen att ta sig till träningen. Att känna sig lite extra piffig och bekväm i sina kläder när man tränar ger en extra boost. Testa!

4. Ladda upp med rätt energi

Att gå runt och vara orkeslös och hungrig drar även ner en motiverad person. Genom att äta ordentligt, genom att fylla på med bra råvaror och tillräckligt med kolhydrater kommer du att kunna prestera fullt ut på träningen. Jag lovar att träningen kommer bli mycket roligare!

5. Gör det till en sätt att umgås med vänner

Att träna tillsammans med en vän eller vänner som har samma målsättning som du kan öka motivationen. Ni kan hjälpas åt, peppa och pusha varandra till att inte ge upp när det är som jobbigast.

6. Belöna dig själv

Det är viktigt att kunna belöna sig själv emellan åt för att den hälsosamma livsstilen ska vara hållbart i längden. Något som jag personligen rekomenderar och något som jag tycker fungerar super bra är “fuskmåltider” eller “påfyllardag” en dag i veckan. Där du belönar dig och din kropp med något du verkligen är sugen på och vill ha.

20 Nov 2017