• PT Online
  • | Ditt nästa steg i träningen!

Träna utomhus - tips från PT Online!

Två personer tränar utomhus

Känns det inte så motiverande att stänga in sig på ett trångt gym när solen skiner och fåglarna kvittrar utomhus? Inga problem! Utomhus kan du träna minst lika hårt som på ett gym och samtidigt få i dig massor av D-vitamin och nytt syre. Du kommer känna dig gladare, få mer energi och känna dig mindre stressad, deprimerad och arg om du utför träningen utomhus.

Fördelen med att träna utomhus är att du inte behöver lägga stora kostnader på ett gymkort. Klä på dig bekväma kläder som du inte är särskilt rädd om och kör på! Runt om i städerna finns det välplanerade och fina utegym som passar de flesta-nybörjare som elitidrottare. Om motivationen tryter trots alla fördelar med att träna utomhus så tipsar jag om att boka in ett pass med en vän eller anmäla sig till en gruppträning. Det blir allt vanligare med gruppträningar utomhus som är baserat på den enskilda individen och dens förutsättningar.

Rent fysiskt ger utomhusträning en varierad och funktionell träningsform. Ge dig ut i terrängen där dina muskler måste samarbeta på ett helt annat vis om man tillexempel tränar på maskiner på ett gym. När både de små och stora muskelgrupperna måste samarbeta tillsammans förebygger vi dessutom skador vilket gör utomhusträning skonsam.

KOM IHÅG! Du behöver inte köra slut på dig själv varje pass. All träning räknas oavsett om det är en rask promenad eller en löprunda med inslag av styrkeövningar. Klä på dig, öppna dörren och ge dig ut! Svårare än så är det inte :)

23 Oct 2017